Segesd

2023.11.23. 11:40

Átadták az év szakdolgozója díjat a kulturális fesztiválon

Lőrincz Sándor

A találkozásé, az önfeledt örömé volt a főszerep a generációk kulturális fesztiválján, amelyet a segesdi művelődési házban tartottak. Az ötödik alkalommal zajló, gyerekeket, középkorúakat és idősebbeket egyaránt megszólító eseményt Nábrádi Csilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Vármegyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki köszöntőjében egyebek mellett arra utalt: a digitális világban – amely nem kedvez a személyes találkozóknak –, kitüntetett figyelmet érdemel e rendezvény. Pékó Gábor, a település polgármestere arról szólt, örül a már hagyománnyá lett kezdeményezésnek, és abban bízik, hogy a falu kulturális palettáján továbbra is tarka színt képvisel e fesztivál. 

A segesdi Gondviselés Integrált Szociális Intézmény ellátottjain és munkatársain, valamint a segesdi ovisokon és iskolásokon kívül a helyi Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület, a Kéknefelejcs idősek nappali ellátója és a kadarkúti citerás diákok léptek közönség elé. Vers, próza, dal, tánc, mesefeldolgozás és humoros jelenet egyaránt megjelent a fesztiválon, melyen a kéthelyi Remény Integrált Szociális Intézmény lakói is ízelítőt adtak tánctudásukból, a kaposvári Megarox Társulat is fellépett. 

Ezúttal is átadták az intézményi ellátottak szavazatai alapján odaítélt „Az év szakdolgozója” díjat. A támogatott lakhatásban élők Ignácz János gondozót ismerték el, a segesdi székhelyintézményből Beréti Judit, valamint Pfeifer Kleopátra gondozók vehették át a megtisztelő díjat. A szabási intézményből Hegyi Viktória ápoló, Kálmáncsáról Kőszegi Nikoletta gondozó, Kőkútról pedig Németh Anikó gondozó, valamint Cserenkó Csilla terápiás munkatárs tevékenységét tartották legkiemelkedőbbnek az ellátottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában