Egészségügyi fejlesztés

2023.11.26. 13:17

Esélyt kapnak a betegek méltóságteljes élethez Balatonföldváron

Bővült az egészségügyi ellátás Balatonföldváron, ugyanis a hétvégén átadták az Iris Ápolási Otthont, amely 150 személy befogadására alkalmas.

Koszorus Rita

A krónikus betegségben szenvedőket  ápoló intézet harmadik épületének megnyitóján Balog Zoltán református püspök köszöntötte a résztvevőket. – A társadalmi szemléletformáláshoz hozzá kell járulnunk, azzal hogy az idősödést arra a társadalmi szintre helyezzük el, ami jár neki, mondta a Magyar Református Egyház zsinata lelkészi elnöke. Hozzátette: abból valók vagyunk, akik az előttünk járók voltak. Az élet nem velünk kezdődik, nem is velünk fog végződni. Az ilyen intézetek hozzájárulnak ahhoz, hogy megértsük azt, hogy mindannyiunknak dolga van mindegy milyen korosztályhoz tartozunk. Azokat segíteni, akik elmennek az életből, hogy ezt méltósággal tehessék meg, ebben mindenkinek van dolga, felelőssége, fogalmazott Balog Zoltán. 


A meghívott vendégeket ifjabb Kelemen Zoltán, intézményvezető köszöntötte, aki tudatos, felelősségteljes gazdálkodást ígért. A város központi parkjában található intézményt Kelemen Zoltán, ügyvezető adta át, aki elmondta: ebben az épületben kapott helyet az intézet másik két telephelyét ellátó központi étterem és mosoda is. – Amellett, hogy ellátjuk az ápolási otthon lakóit, járóbeteg ellátást biztosítunk számukra és a déli parton magánbetegeket is fogadunk. Így ez az intézmény túlmutat a Balatonon és a megyehatárokon, mondta Kelemen Zoltán. 
A megnyitó beszédeket követően ünnepi műsorral folytatódott a program, amely végeztével a résztvevők megnézhették a zöldmezős fejlesztésként elkészült a beruházást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában