Berzence

2023.11.02. 09:15

Gyertyák gyúltak az angyaltollal írók emlékére

A berzencei Szeretet Integrált Szociális Intézmény éppen két évtizeddel ezelőtt, húsz esztendeje hirdette meg A Szeretet Temploma Alapítvány támogatásával az „Őszikék” vármegyei versíró pályázatot, amellyel évről évre bemutatkozási lehetőséget kínált a somogyi bentlakásos gyermekvédelmi és szociális intézményekben élő ellátottak számára.

Lőrincz Sándor

Az elmúlt két évtizedben több száz amatőr verselő több mint ezer alkotással vett részt a pályázatokon – tudtuk meg Szőke Józseftől, a berzencei intézmény közelmúltban nyugdíjba vonult vezetőjétől. A szerkesztők a beérkezett alkotásokból minden évben egy verses kiadványt készítettek, és a pályázat lezárásaként irodalmi találkozóra invitálták a pályázókat. 

Így történt ez a minap is. A bensőséges hangulatú találkozón Jancsi Melinda intézményvezető és elődje, Szőke József, A Szeretet Temploma Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a résztvevőket, akik régi ismerősként üdvözölték egymást. Az együttlét során gyertyát gyújtottak azok emlékére, akik már csak mennyei angyaltollal írhatják költeményeiket – odafentről közbenjárva alkotótársaikért. Mint megtudtuk: a kötetbemutatón a szerzők megoszthatták legkedvesebb saját versüket. Az egykori és a jelenlegi intézményvezető pedig arra szövetkezett, hogy a jövőben biztosan folytatják a pályáztatást, és évről évre megjelentetik az Őszikéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában