Megszépült a templomkert

2023.11.04. 06:00

Csáki Alpár kőfaragómester újította fel az emlékművet

Megszépült a boronkai templom környezete a helyi egyházközség erőfeszítései nyomán. Több magánszemély, vállalkozó és a Marcali önkormányzat is támogatta a felújítást.

Kiss Kálmán

A grandiózus munkák a sétány térkövezésével és a bejárat aszfaltozásával, valamint a templom melletti kereszt felújításával fejeződtek be. A templomot a hétvégén áldották meg, a szentmisét Neumajer Zoltán fonyódi esperes-plébános és Németh József kéthelyi plébános celebrálta. Az istentisztelet után Bereczk Balázs alpolgármester megköszönte mindazoknak a segítségét, akik munkájukkal vagy adományukkal hozzájárultak a templomkert megszépüléséhez. Az esperes egy imádság kíséretében megáldotta a második világháborús emlékművet. 

Korábban a boronkai egyházközség Csáki Alpár helyi kőfaragómestert kérte fel, hogy a rossz állapotban lévő második világháborús emlékművet újítsa fel. Egy teljesen új talapzatot és oszlopot állított az emlékműhöz. A kőfaragó a saját költségén és alapanyagok felhasználásával látványos alkotást készített, az obeliszk tetején lévő turulmadarat is szépen felújította. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában