NAV

2023.11.15. 11:40

Milliós értékű vadászpuskákat foglalt le a NAV

A fegyver különleges szabályozás alá esik, ezért a NAV bizományos útján értékesítette a rejtegetett tárgyakat, hogy mérsékelje a költségvetésnek okozott hiányt.

Sonline.hu

Jelentős összegű adótartozásától akart szabadulni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei férfi, aki megpróbálta eltitkolni a vagyonát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elől. A férfi többmilliós adótartozásának végrehajtását úgy akarta elkerülni, hogy semmilyen vagyontárgy nem volt a nevén. Ezzel azonban nem sikerült félrevezetnie az adóhatóságot, mivel a NAV rendkívül széles adatbázisra támaszkodhat: nemcsak a korábbi ingó és ingatlanértékesítéseket látja, hanem más, vagyonelemet nyilvántartó hatóságok adatait is. Most a rendőrség nyilvántartása buktatta le a férfit, ugyanis öt lőfegyverre és érvényes fegyvertartási engedélye is volt. Az információ birtokában az átvizsgált helyszínen milliós értékű fegyverek, távcsövek és lőszerek is előkerültek, melyeket munkatársaink lefoglaltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában