Hír

2023.11.16. 10:19

Zsákszámra gyűjtötték a már megunt ruhákat

A Sulizsák programban csaknem egy tonna használt ruhát gyűjtöttek össze a Széchenyi István Technikum és Szakiskola diákjai.

Harsányi Miklós

A diák­önkormányzat kezdeményezésére csatlakoztak az akcióhoz. A program célja, hogy környezettudatosságra nevelje a fiatalokat és megismerjék a textil újrahasznosítási módszereit. 
A Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) tájékoztatása szerint a textilipar napjainkban a második legszennyezőbb iparág, egyetlen farmernadrág gyártásához 7570 liter vízre van szükség. Az ipari vízszennyezés egyötöde ruhaanyagok kezeléséhez és színezéséhez kapcsolódik. Azt is közölték: ráadásul rendkívül pazarlóan bánunk a ruhadarabjainkkal. 
– Viszont dönthetünk úgy, hogy újrahasznosítjuk a ruháinkat – derült ki a KSZC tájékoztatójából. – Egyrészt azok átalakításával, otthoni felhasználásával, másrészt az építő- vagy az autóiparban. A Széchenyi-iskola ez utóbbi célból csatlakozott az akcióhoz, két héten át gyűjtötték a régi, használt, megunt ruhákat. A csaknem egy tonna holmit már elszállították. Környezettudatosságra igyekeznek nevelni a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában