Téli út

2023.12.06. 10:57

340 tonna sót juttattak ki az utakra a Magyar Közút munkatársai

Somogyban kedden a késő esti óráktól az eső havazásba váltott. A Magyar Közút szakemberei azonnal megkezdték a vármegye teljes úthálózatának alásózását, majd éjszaka folyamatosan takarították az utakat, melyet nappal is folytatnak.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

A négy mérnökségen 36 kombinált – ekével és szószóróval felszerelt – gép teljesít szolgálatot továbbá rendelkezésre állnak tolólappal, talajkéssel felszerelt lehívható gépek. 

– Az utakra az éjszaka folyamán közel 340 tonna útszóró sót juttattak ki kollégáink – tájékoztatott  Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető. – Ennek ellenére az intenzív havazás miatt előfordulhatnak téliesebb útviszonyok. Munkatársaink folyamatosan, ütemezetten végzik a szükséges síkosságmentesítései és hóeltakarítási munkákat. 

Pécsi Norbert Sándor azt is közölte: az éjszaka során fennakadásokat jellemzően az emelkedők okoztak a tehergépjárművek számára a Kaposvár-Szántód úton, az igali emelkedőn, illetve Karád és Visz között. A reggeli órákban egy kombájn mentése okozott fennakadást a 65-ös úton Som és Ságvár között, mivel a mentéskor feltorlódott kocsisor miatt a munkagépük nem tudta kezelni az adott útszakaszt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában