Advent

2023.12.17. 09:04

A tihanyi perjel: soha nem vagyunk egyedül a nehézségek közepette

Adventi várakozásunkban egyre közelebb érezzük magunkhoz az ünnep meghittségét. A legtöbb településen már kihelyezték a szép fényfüzéreket, sok téren és üzletben már ott áll a feldíszített karácsonyfa. Az otthonokban egyre több feladat torlódik fel a családtagok számára. A szülők aprólékosan megtervezett rend szerint készítik elő a házat, a kertet arra, hogy a karácsonyi hangulat minél meghatóbb és emlékezetesebb legyen mindenki számára.

Gyakran esünk abba a hibába, hogy a külső dolgok elkészítése eltereli a figyelmet a belső, a szívben történő előkészületekről.

Az előttünk álló héten, az ünnep forgatagában, az előttünk tornyosuló feladatok közepette, merítsünk erőt abból a hitből fakadó bizalomból, amely azt üzeni számunkra, hogy soha nem vagyunk egyedül a nehézségek közepette.

Isten küld megoldást és erőt ahhoz, hogy helyt tudjunk állni ott, ahova ő állított bennünket. Ebből a bizalomból merítve tudunk odafordulni az embertársaink felé is, akik közül nagyon sokan nem látnak sem reményt, sem lehetőséget arra, hogy megoldják életük problémáit. A szeretet ünnepéhez közeledve a nehézségek még több szorongással töltik el azokat, akik reménytelenül sodródnak az élet kihívásaiban. Legyünk mi a bizalom eszközei, és odafigyelésünkkel, megértésünkkel, útmutatásainkkal nyújtsunk segítő kezet számukra.

Ha meg tudjuk osztani szívünk gazdagságát és Istenbe vetett bizalmunkat a szeretteinkkel, akkor az ünnep fénye nem csak az otthonainkat ragyogja be, hanem megvilágítja és megerősíti emberi kapcsolatainkat is.

Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

forrás: likebalaton.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában