2023

2023.12.24. 19:54

Csontig hatolt a hideg víz: ünnep alkalmából mártóztak meg Petörkében

Karácsonyi fürdőzésre hívták vasárnap délben a vállalkozó kedvűeket Bárdudvarnokon: a 11. alkalommal meghirdetett találkozón több mint 70-en mártóztak meg a Petörke-tóban.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang Róbert

A mezőny zömét rutinos, visszatérő indulók alkották, páran egyedi stratégiával  kísérleteztek, olyanok is jöttek, akik először merültek, s Mester Balázs polgármester is részt vett a karácsonyi fürdőzésben. 

– A naptejet elfelejtettem, de egy jó szilvát azért hoztam – mondta egy középkorú férfi és barátait máris egy-egy kupica pálinkával kínálta. A helyi és kaposvári fürdőzőkön kívül a környékbeli falvakból is ellátogattak a Petörke-tóhoz. A szervezők ügyeltek a részletekre: a parton tüzet raktak, s a kínált meleg teát, forralt bort értékelték a résztvevők. Geréb Endre harmadik alkalommal vállalkozott a karácsonyi merülésre, szerinte olyan kalandról van szó, amit véletlenül sem szabad kihagyni. 

– Először hideg a víz, ám tavaly is többször  merültem – jegyezte meg. – Az időjárás most fantasztikus, nyilván egy-két percet töltök a tóban, nagyon várom a rajtot. 

Geréb Janka először vett részt a programban, a vendégsereg zöme visszatérő volt. A 21 éves Zsákai Soma is lelkesen készült az erőpróbára, akárcsak Horváth Gábor, aki 2023-ban jubilált, ötödik alkalommal jött a hagyományos bárudvarnoki összejövetelre. Az orci Tóth Attila szerint a rendezvény vonzereje, hogy a fürdőzők évről évre találkoznak és előre borítékolható a vidámság. Az se mellékes, ha csak pár órára, de a résztvevők kiszakadnak az ünnepi rohanásból és pihennek, szórakoznak.  

Galériánk ide kattintva elérhető! ⬇⬇

– Csontig hatolt a hideg, de jól vagyok – mondta.  – Kiváló a hangulat, szerintem ahogy sokan mások, úgy jövőre én is szeretnék majd merülni karácsonykor Bárdudvarnokon. 

Mester Balázs polgármester is részt vett a karácsonyi fürdőzésben, melyre több mint 70-en jelentkeztek. Azt mondta: olyan hagyományt teremtettek, amit a következő időszakban is feltétlenül folytatni kívánnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában