Levélküldés

2023.12.05. 11:37

Elektromos autóval is szállít már a posta

Bővült a Magyar Posta járműflottája: a 45 új, egyenként 3,5 tonnás elektromos teherautóval együtt már összesen 87 környezetbarát elektromos tehergépjárművel oldja meg a társaság országosan a küldemények kézbesítését.

Harsányi Miklós

2016.12.14. Elektromos autókat és az idei évben beszerzett egyéb postai jármûveket mutat be sajtótájékoztató keretében a Magyar Posta Zrt. a cég zuglói telephelyén. Fotó: Móricz-Sabján Simon

Fotó: Simon Moricz-Sabjan

– A 45 új elektromos autó üzembe helyezésével egyidejűleg a Magyar Posta ugyanennyi régi, nagyobb káros­anyag-kibocsátású teherautót kivon a forgalomból. Az új Volkswagen e-Crafter teherautók villanymotorjukkal akár 160 kilométert is képesek megtenni újratöltés nélkül, rakterük több mint tíz köbméter. 
Érdeklődésünkre közölték: Somogyban 129 gépjárművel és 23 motorral végzik a kézbesítést, az előbbiek átlagéletkora nyolc év, utóbbiaké öt év. Kaposváron jelenleg egy e-Crafter teljesít szolgálatot. A somogyi kormányhivatal lapunkat arról tájékoztatta: a kormányablakaikban 2020-ban 92 zöldrendszámot adtak ki, 2021-ben 227-et. Tavaly januártól október végéig 178-at, míg az idén ugyanebben az időszakban 189-et. 
– A Posta a fenntartható vállalatüzemeltetés mellett kiemelt fontosnak tartja a tavaly életbe lépett kormányrendelet előírásainak betartását is, közölték. E rendelet értelmében minden új vállalatigépjármű-beszerzésnek bizonyos arányban elektromos hajtásláncú járműveket is tartalmaznia kell. A Magyar Posta a most átvett új autókkal ezt az elvárást maradéktalanul teljesíti. A gépjárműflottánk fejlesztése is azt a célt szolgálja, hogy modern 21. századi módon, a mai kor ügyféligényeit kiszolgálva működjön a Posta, ugyanakkor fenntartható módon, költséghatékonyan, gazdaságosan is lássák el feladatukat. Somogyban 129 gépjárművel és 23 motorral végzik a kézbesítést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában