Fotók

2023.12.21. 19:14

Kávégép és vetítővászon került a gimnáziumi fa alá

Szülők, egykori tanítványok, és a helyi gazdasági élet szereplői fogtak össze, hogy szebb legyen a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium idei karácsonya. Maguk a diákok is gyűjtöttek osztályonként, hogy adományokkal lephessék meg a rászorulókat.

Kovács Gábor László

Olyan karácsonyi programot szerveztek a gimnáziumban, amit a gyerekek állítottak össze és adtak elő csütörtökön délelőtt a tornacsarnokban. Ezen a rendezvényen köszöntötték támogatóikat, illetve átvették az adományokat, melyeket eddig titokban tartottak. A Táncsics Gimnáziumért Alapítványon keresztül érkeztek a felajánlások, főként eszközök vagy elvégzett munka, ami a gyerekek mindennapi komfortját növeli. A karácsonyi műsorhoz a gyerekeknek nem volt felnőtt segítőjük és rendezőjük, mondta a rendezvényről Baloghné Bíró Mária igazgató-helyettes. 

– Felemelő, hogy az alapítványt ennyien támogatják, mert erre évek óta nem volt példa – hangsúlyozta Vámos László igazgató. Hozzátette: egy olyan szülői közösség van az iskola mellett, akik saját kezdeményezésre és saját akaratból munkával, anyagilag vagy eszközökkel járultak hozzá a gimnázium életéhez. Egy nagybank kaposvári fiókjától óriási vetítővásznat kaptak, több helyi cég klímaberendezést, vízautomatákat, mikroportszettet adományozott, de arra is volt példa, hogy szülők felújították a tanári szoba pihenősarkát. Biró Norbert, a Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke sportmezeket ajánlott fel a foci- és röplabdacsapatnak. Egy névtelen adományozó kávégépet adott a tanároknak. 

A gimnazisták gyűjtöttek a rászorulóknak 

Az ünnepi műsorban egyperces néma felállással emlékeztek meg testvériskolájukban, a székelyudvarhelyi Tamási Áron Líceumban bekövetkezett tragikus balesetről. A táncsicsos diákok decemberben osztályonként szerveztek jótékonysági akciókat. Felkeresték a mosdósi és a nagyberki idősek otthonát műsorukkal és ajándékaikkal, cipősdoboz-akcióban vettek részt, adományoztak a kaposvári kórház gyermekosztályának javára, és a sütivásáruk bevételéből ételosztást szerveztek. A csütörtöki műsorban a Kultúr Találka együttes adott rövid karácsonyi koncertet, illetve Bősze Ádám zenetörténész azt kérte, hogy a gyerekekkel együtt énekelve adjanak maguknak adventi műsort. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában