Ünnep előtt

2023.12.22. 07:00

Kolbászt és utalványt hoz a polgármester

Van olyan somogyi önkormányzat, ahol száraz kolbásszal, máshol egy doboz szaloncukorral kívánnak boldog karácsonyt a falusiaknak. Bőszénfán a gyerekek szabadidőruhát kaptak.

Góz Lilla

Fotó: Gazdag Mihály

Házról házra jár a polgármester és a képviselő-testület Kisbajomban. Minden helybelihez ellátogatnak karácsony előtt. – Százhuszonöt családhoz jutunk el az ünnepekig, élelmiszer- és tisztasági csomagot viszünk. Az emberek legjobban a száraz kolbásznak örülnek – mondta Sze­lidné Gerencsér Angyalka polgármester. Hozzátette: a csomagokba liszt, cukor, étolaj, száraztészta, margarin, rizs, keksz, kakaópor, tej, vegeta, a tisztasági pakkba pedig mosószer, öblítő, mosogatószer, tisztítószer került. 

– Sok az egyedülálló kisnyugdíjas, vagy a hátrányos helyzetű család, akiknek az ünnepek előtt jól jön a segítség – mondta. – Hagyomány már nálunk a községi ajándékozás. 
Négyszáz időshöz látogattak el az alapszolgáltatási központ dolgozói Somogyváron. 

– Minden évben viszünk a nyugdíjasoknak szaloncukrot, naptárat és vásárlási utalványt – mondta Gyurákovics László, Somogyvár polgármestere. Hozzátette, mindenkihez kivitték már a csomagokat. – Nagyon örültek az ajándéknak és már várták is, hiszen régi hagyomány, hogy meglepjük őket az ünnepek előtt – jegyezte meg a polgármester. 

Bőszénfán adventi koncertet tartottak a helyi templomban és ezt követően ajándékokkal lepték meg a gyerekeket. – Hetvenöt gyermeket tudtunk megajándékozni – mondta el lapunknak Nyitrai István, Bőszénfa polgármestere. – A mikuláscsomag és gyümölcs mellé a három év alatti csöppségek egészségügyi csomagot, a gyerekek pedig szabadidőruha-garnitúrát kaptak. 

Vitaminbomba és tűzifa is érkezik 

Nem csak a fiatalokra, hanem a felnőttekre is gondolnak Bőszénfán. – A 65 év felettiek és tartós betegek 10-15 ezer forintot kapnak karácsonyra rendkívüli települési támogatás keretében – mondta Nyitrai István polgármester. 

Kaposszerdahelyen szaloncukorral és vitamincsomagokkal lepi meg az önkormányzat a helyieket. 
– A szaloncukrot már beszereztük, a napokban megvesszük a banánt, narancsot, kivit és miután a csomagokat összeállítottuk, útnak indulunk a faluban – mondta el Prépost László, polgármester. Hozzátette: 350 kilincsre akasztják fel a karácsonyi csomagokat, amelyekre félmillió forintot költöttek. A napokban a szociális tűzifa is megérkezik a helyiekhez. – A harmincnyolc köbméter fát még az ünnep előtt kiszállítjuk – mondta Prépost László. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában