Véradás

2023.12.10. 18:42

Önzetlenségből jelesre vizsgáztak a tisztviselők

A véradás az önzetlenség egyik legszebb formája, amely megfizethetetlen segítség rászoruló embertársainknak. A Somogy Vármegyei Kormányhivatal munkatársai évről évre bizonyítják önzetlenségüket, és egyre többen nyújtanak segítő kart a hivatali véradásokon, legyen szó a tavaszi alkalmakról, vagy a novemberi kormánytisztviselői vér­adó hétről.

Fotó: TIBOR KOVACS

Minden évben november 27-én ünnepeljük a véradókat Magyarországon. 1954-ben ezen a napon tüntette ki először a legfelsőbb állami testület a sokszoros véradókat és kiváló véradásszervezőket. Ez alkalomból a Magyar Vöröskereszt 1987-ben javasolta, hogy 1988-tól kezdődően november 27-én legyen a Véradók Napja. 
Évről évre dönti meg, vagy közelít saját részvételi rekordjához a Somogy Vármegyei Kormányhivatal a Kormánytisztviselői Véradó Héten való részvétel terén. Az elmúlt napokban 130 munkatárs nyújtotta karját, hogy segítsen. A kormánytisztviselők Kaposváron, Siófokon és Nagyatádon adtak vért, és a korábbi évekhez hasonlóan ebben az évben is szép eredménnyel zárult az esemény. A 130 véradó közül 8-an első alkalommal vettek részt véradáson, de sokan voltak olyan kormánytisztviselők is, akik már tizedik, huszadik, negyvenedik, vagy éppen ötvenedik alkalommal adták vérüket. 
A jubiláló véradókat – a hagyományok szerint – a hivatalt vezető dr. Neszményi Zsolt köszöntötte. A főispán kiemelte, hogy a hivatal nem csak a közigazgatás terén bizonyítja nap mint nap helytállását, hanem a társadalmi szerepvállalása is jelentős. Példaként említette a cipősdoboz-akciót, amit minden évben karácsony előtt megszervez a hivatal, és melynek köszönhetően több száz somogyi, hátrányos helyzetű gyermek kap ajándékot még az ünnepek előtt. Dr. Neszményi Zsolt köszönetet mondott minden kormánytisztviselőnek, aki fontosnak tartja, hogy vérével segítsen a betegeken. 
A hétfői ünnepségen 40 olyan kormánytisztviselő kapott oklevelet és pénzjutalmat, aki kerek számú alkalommal nyújt segítő kezet. Az okleveleket dr. Neszményi Zsolt főispán, Vetési Bernadett főigazgató és dr. Boldog-Ellenberger Szilvia igazgató adta át. Az elismerésben részesült kormánytisztviselők névsora a kormányhivatal honlapján olvasható. 
Fotók: Kovács Tibor


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában