Ünnepi forgatag

2023.12.12. 17:30

Óvodai játékra is futja megvásárolt manókból

Kézzel készített díszeket vásárolhat az, aki a kaposvári adventen megszervezett petákvásáron válogatott. Civil szervezeteket és óvodákat támogathatunk a vásárlással.

Koszorus Rita

Fotó: K.R.

Különböző méretű és ruhájú manókat készítettek a Szentgáloskéri Óvoda pedagógusai és a gyerekek szülei. De apró karácsonyfadíszeket is választhatott az, aki a petákvásáron szeretett volna beszerezni ajándékokat. A befolyt összeget a gyerekek kirándulására költik majd, ahogyan teszik ezt minden évben, hiszen az intézmény rendszeres résztvevője a vásárnak. 

Akárcsak a Jákói Óvoda, amelynek standján olyan díszek is sorakoztak, amelyek az újrahasznosítás jegyében készültek. Óvodai eszközökre fordítják a befolyt összeget. 
A Szántó utcai Óvoda standjánál is a pedagógusok által készített szépséges dekorációk sorakoztak. A kiválasztott tárgyra szánt összeget egy befőttesüvegbe gyűjtötték, a vásár végeztével befolyt összeget új játékokra fordítják ők is.

Az Arany János utcai Óvoda pedagógusai is kitettek magukért: ujjbábok, karácsonyfadíszek és mézeskalácsok is sorakoztak a standjukon. 
Rengeteget dolgoztak a standjukra kihelyezett árukon a Kutyatár Egyesület önkéntesei. Azért vesznek részt a vásáron, hogy a mentett kutyák ivartalanítására gyűjtsenek.

Az intézmények és szervezetek egészen csütörtökig kínálják színes portékáikat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában