Melegedő

2023.12.13. 10:40

Tüzelőt adnak a bolhási családoknak

Marosi Gábor

Karácsonyig minden bolhási rászoruló családhoz odaér a szociális tűzifa. A településen a napokban osztják ki az összesen 91 erdei köbméternyi fát. Szabó Bence László, a falu polgármestere elmondta, az idén 38 család kap ilyen támogatást. A gyermektelenek 2, a gyerekesek 3 köbméter tüzelőhöz jutnak hozzá. A település a Belügyminisztériumtól 2 millió 568 ezer forintot kapott, abból sikerült megvásárolni a fát. 

– A településen élők egyharmadának szüksége van a támogatásra – mondta Szabó Bence László. – A szociális tűzifa program kezdete óta segítjük a legrászorultabb családokat. Vannak, akiknek nincsen pénzük arra, hogy megvegyék a tüzelőt, ezért számítanak a segítségre. Szerencsére ők kevesebben vannak. Sokan viszont részt vesznek a gyűjtési programban. Kimennek az állami erdőbe és egy kedvezőbb összegért maguk gyűjtenek tüzelőt. Ennek a lehetősége viszont kezd visszaszorulni – tette hozzá a polgármester.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában