Egyetlen körmön a falumúzeum

2024.01.24. 07:00

Kisujjában a szakmája, sorra nyeri a nemzetközi versenyeket a fiatal kaposvári manikűrös

Eiffel-tornyot, biciklit, mesefigurákat, de még a Szennai Skanzen látképét is körömre festette már a kaposvári Jóföldi Gréta, aki nem ismer lehetetlent a műkörömépítés és -festés műfajában.

Andricz Gabriella

Kreativitását és precízségét több nemzetközi versenyen is elismerték már, legutóbb egy indiai témájú kollekció elkészítésével szerezte meg az első helyezést. 
Oklevelek, érmek és kupák sorakoznak Gréta polcain a körömlakkok mellett. Többsége távoli helyekről érkezett, Ausztráliából, Dubaiból. Tavaly a fiatal manikűrös hat kupát is szerzett, több versenyen bizonyítva tehetségét, és azt, hogy a körömdíszítésben sincs már lehetetlen. – 2019-ben kezdtem el dolgozni a szakmában, és mindig érdekeltek a kihívások – mondta. – Azóta már több szakmai továbbképzésen vettem részt, és folyamatosan keresem a műfajban rejlő lehetőségeket. 

Jóföldi Gréta több hazai és nemzetközi versenyen is részt vett. – Egyik alkalommal a Szennai Skanzen látképét és egy népviseletbe öltözött figurát festettem körömre, de Harry Potter-es körmöt is festettem már – mondta. Mértéktelen türelem kell az aprólékos kivitelezéshez. – Nekem ez nem gond, sőt kifejezetten kedvelem a részletgazdag kidolgozást miniatűrben – mondta Gréta, aki legutóbb az indiai csakrákra-erőközpontokra jellemző színvilágban tervezte meg a körömtipeket, amellyel első helyezést ért el egy rangos versenyen. 

– Magyarország nagyhatalom a körömkultúrában, az oroszok mellett a legjobb körömépítők itt dolgoznak - tudtuk meg tőle, s azt is elárulta, hogy Mihály Ildikó mesterkörmös tanfolyamán sajátította el a különleges köröm­építés technikáját. – Ugyanazokkal az alapanyagokkal és eszközökkel készülnek a különleges extrém darabok is, mint amit nap mint nap használok, egy-két apró, kiegészítő fém alkatrésszel – tette hozzá a műkörmös, aki azt is elárulta, hogy amíg a versenyeken a részletgazdag díszítés a nyerő, addig a mai divat inkább a rövidebb és egyszerűbb megoldások felé fordult. – Természetesen mindig vannak különleges kívánságok is, amelyeket igyekszem maximálisan teljesíteni a vendégeimnek – mondta a fiatal kaposvári körmös.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában