Vármegyei időjárás

2024.01.14. 07:58

Egyre többfelé süt ki ismét a nap

Délnyugaton napos, máshol inkább rétegfelhős lesz az ég. Kisebb hószállingózás előfordulhat. A délnyugatira forduló szél megélénkül. Reggel -3, délután +3 fok körül alakul a hőmérséklet.

Sonline.hu

Somogy vármegye térségében vasárnap a délnyugati országrészben gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. Emellett a délelőtti órákban még sok felhő várható, de már szakadozik, csökken a felhőzet és egyre többfelé süt ki ismét a nap. Délután már nagyobbrészt napsütés várható, de foltokban, főként a szélcsendes délnyugati területeken akadhatnak párásabb, tartósabban felhős területek is. Említést érdemlő csapadék nem hullik, de az északkeleti határszélen előfordulhat hószállingózás, kisebb hózápor. Éjjel ismét felhősebbre fordulhat. Az ország nagy részén gyenge vagy mérsékelt légmozgás lesz jellemző, fokozódhat a párásság. Északkeleten várható élénkebb szél, ott kisebb az esélye párásságnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga
vasárnap reggel -3,
vasárnap délután 5,
hétfő reggel 0 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn előreláthatólag egy mediterrán ciklon meleg-, majd hidegfrontja okoz változékonyabb, szeles időjárást. Nyugaton hideg-, keleten melegfronti hangsúllyal. A melegfronttal, dél felől csapadék is érkezik, mely egyelőre vegyes, illetve időben változó halmazállapotúnak látszik (havas eső, havazás), és nagyobb valószínűséggel elsősorban az ország déli felén hullik. Az északi megyékben inkább változóan felhős égbolt és felerősödő északnyugati szél látszik valószínűbbnek.

- Kedden - már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de várhatóan a ciklon hidegfrontja marad az ország térségében. Eleinte még szeles, felhősebb égbolt ígérkezik, majd a front mögötti gyorsan kitisztul az ég, napsütés, majd mérséklődő északnyugati szél a legvalószínűbb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában