Siker koronázta tanulmányaikat

2024.01.25. 17:00

Élő közösség tagjai lettek a kaposvári friss diplomások

Száznegyvennyolc hallgató tett sikeres záróvizsgát és vette át oklevelét a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán. A csütörtöki oklevélátadó ünnepségen az agrár, a gazdaságtudományi és a pedagógusképzés, művészeti képzési területeken végzett fiatalok önfeledten dobták sapkáikat a levegőbe, ezzel is jelezve, egy korszak véget ért.

Koszorus Rita

Zsúfolásig megtelt a Németh Antal Színművészeti és Kulturális Központ csütörtök délelőtt végzős hallgatókkal, akik talárba bújva várták a pillanatot, hogy kézhez vegyék a felsőfokú tanulmányaikat igazoló okleveleiket. A színházteremben virágcsokrokkal, lufikkal a kézben várták a családtagok a friss diplomás hallgatókat, hogy együtt ünnepeljék az egyik legfontosabb mérföldkő elérését. 

Visszavárja őket az egyetem

Az oklevélátadó ünnepségen Gyuricza Csaba, a MATE rektora köszöntötte a végzősöket. – Önök olyan időben jártak egyetemre, ami többszörösen is kihívások elé állította magukat. A koronavírus járvány miatt az oktatás az online térbe tevődött át, de azt is elmondhatják, hogy nem azon az egyetemen diplomáztak, ahova beiratkoztak. Részesei voltak annak az átalakításnak, amely révén létrejött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, de mindezen kihívásnak meg tudtak felelni. Ha igaz a mondás, hogy nehéz idők erős embereket teremtenek, és az erős emberek jó időket hoznak el, akkor önök biztosan jó időket hoznak el, mondta az intézmény rektora. 
Felhívta a fiatalok figyelmét, hogy ugyan végeztek a tanulmányaikkal, de az intézmény visszavárja őket, számíthatnak a MATE-ra. Gyuricza Csaba szabadságot, boldogságot és hosszú életet kívánt a végzősöknek. 

Közösség tagjai lettek 

Kaposvár városa nevében Pintér Rómeó, alpolgármester köszöntötte a hallgatókat, aki kiemelte: nem csak tudással gazdagodtak a végzősök, de egy élő közösség tagjai lettek. – Az elmúlt években a világjárvány miatt felgyorsult a közösségek áthelyeződése az online térbe, s az emberek elmagányosodása. De az online tér nem pótolja a valódi közösségi élményt, ezért szeretném felhívni a figyelmüket annak fontosságára, hogy önök egy élő közösség tagjai lettek, a kaposváriak közösségé, mondta Pintér Rómeó. 

Fogadalmat tettek 

Ezt követen Vörös Péter campus-főigazgató vezetésével fogadalmat tettek a végzősök, majd átvették diplomájukat. Az ünnepség részeként a friss diplomás hallgatókat Biró Norbert, a vármegyei közgyűlés elnöke Somogy Polgáraivá fogadta. Az oklevélátadón köszöntötték az elismerésben részesült tanárokat, valamint címzetes egyetemi docensi címet adományozott Gyuricza Csaba, rektor Mike Gábornak, a Kaposvári Szakképzési Centrum tanárának, aki 2021. óta óraadóként vesz részt a a gépészmérnök alapképzésen. 

Kattints a képre és nézd meg galériánkat is!

 👇👇👇👇👇👇

Az ünnepségen hallgatói elismerést is átadtak, a Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet igazgatói különdíjában, továbbá a Természetvédelmi Biológia Tanszék különdíjában is részesül Gyenizse-Nagy Sára Bodza természetvédelmi mérnök alapszakos hallgatónak. 

Campus ösztöndíjat kaptak: 

István Zsóka Gina, állattenyésztő mérnöki mesterképzési szak; 
Marton Máté, lótenyésztő, lovassportszervező agrármérnöki alapképzési szak;
Kovács Liza, gyógypedagógia alapképzési szak;
Süte Szilvia, óvodapedagógus alapképzési szak;
Bálint Anita, tanító alapképzési szak;
Majoros Máté, mezőgazdasági mérnöki alapképzési szak;
Kaspár Gyöngyvér, képalkotás alapképzési szak;
Hódosi József Tamás, képi ábrázolás alapképzési szak;
Bizse Bettina, pénzügy és számvitel alapképzési szak;
A Roma Szakkollégium a támogatásáért oklevelet kapott Szabó-Ignácz Ramóna, óvodapedagógus hallgató;

A Campus Hallgatói Önkormányzata a „Közösségért végzett munkáért” elismerést adományozott Kaspár Gyöngyvér képalkotás, Sümegi Fanni és Czérna Gertrúd gyógypedagógia alapszakos hallgatóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában