Vármegyei időjárás

2024.01.04. 07:55

Kora tavaszi idő érkezik, elszórtan záporral

Eleinte borongós idő valószínű, főleg keleten esővel. Napközben aztán nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Az északnyugati szél erős lesz. 9 és 14 fok között alakul a hőmérséklet.

Sonline.hu

Fotó: Unger Tamás

Somogy vármegye térségében csütörtökön hidegfront alakítja időjárásunkat. Az ország északi, északkeleti felén erős, olykor viharos (60-70 km/óra) széllökések kísérik az északnyugati szelet, míg a délnyugati országfélben gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.
A gyorsan változó, felszakadozó, majd ismét megnövekvő felhőzetből elszórtan kialakulnak záporok, de tartós eső nem valószínű. A szerdainál néhány fokkal alacsonyabb maximum hőmérséklet és az északnyugati szél okozta romló hőérzet ellenére marad az évszakos átlagnál enyhébb idő. Estétől a szeles országrészben is mérséklődni kezd a légmozgás, a legtovább Szabolcs és Borsod térségében fúj élénk szél. Pár órára kitisztul az ég, megszűnnek a záporok. Éjszaka már újabb, mérsékelt erősségű felhősödés várható az ország nyugati, északnyugati felén. Keleten derült, csillagfényes égbolt a valószínűbb.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 5,
csütörtök délután 11,
péntek reggel 4 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Péntekre egy melegfront érkezése körvonalazódik délire forduló, helyenként megélénkülő légmozgással. Délelőtt keleten és délen még várhatóan kisüt a nap, de délutánra ott is felhősebbre fordulhat. Csapadék nem valószínű.

- Szombaton már jelentősen növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de ciklon alakíthatja időjárásunkat, emiatt szürke, borongós nap látszik kialakulni sokfelé előforduló, tartósabb esőkkel, mérsékelt, olykor felélénkülő délies légmozgással. Estefelé érkezhet meg a ciklon hidegfrontja északnyugatra erősödő északnyugati széllel, melynek hatására ott, éjszaka már halmazállapot váltásnak is megvan az esélye.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában