Helyi közélet

2024.02.20. 18:57

A Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák XI. Országos Hétvégéje rendezvényeihez való csatlakozásra

Március 25-ig várják az alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését a XI. Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéje rendezvényre.

Sonline.hu

Az április 5. és 7. között megrendezésre kerülő nagyszabású programsorozathoz a helyi kézművesség és népművészet hagyományait bemutató programokkal lehet csatlakozni a határon innen és túlról.

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) csatlakozva idén április 5. és 7. között tartják a XI. Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéje. A rendezvényhez a népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek, népi kézművességgel foglalkozó egyesületek és szervezetek, a népi kézművességgel foglalkozó közösségek jelentkezését várják határon innen és túlról.

A rendezvény idei mottója: „Kis ujjak, szakértő kezek” - Fókuszban az ifjúság! Ebben az évben külön hangsúlyt kap Európában és itthon is a gyermekek és az ifjúság részére történő tudásátadás a különböző örökség helyszíneken, alkotóházainkban, műhelygalériáinkban, nyitott műhelyeinkben. Csatlakozni olyan egyedi programokkal lehet, amelyekben a helyi népi kézművesség és a népművészet hagyományai, értékei, a helyi népművészek tárgymegújító törekvései és alkotásai jelennek meg.

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kézművesség mindennapjainkban betöltött szerepére és arra, hogy a kézművesség kreativitásra, alkotómunkára ösztönöz és a természetes anyagok felhasználásával fenntartható környezetet teremt, emellett rá kívánja irányítani a figyelmet a Kárpát-medence szerte működő műhelygalériákra, nyitott műhelyekre és kézműves alkotóházakra, amelyek a népművészet megőrzésének és tovább éltetésének letéteményesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában