Új épület

2024.02.13. 13:55

Hatalmas épületbe költöztek a mezőcsokonyai bölcsődések

Birtokba vették a legkisebbek az újonnan épült mezőcsokonyai bölcsődét. A 184 millió forintos állami és uniós támogatásból felhúzott két csoportszobás intézményben 28 gyereknek tudnak helyet adni.

Marosi Gábor

Megnyitotta kapuit az új mezőcsokonyai bölcsőde.

Fotó: Muzslay Péter

Ballér Péter a település polgármestere lapunknak elmondta, a családok előtt már tavaly szeptemberben szerették volna kinyitni a bölcsőde ajtaját, de az előző polgármester halála és a hiányzó engedélyek, dokumentumok miatt csak idén tudták.

– Szükségünk volt erre az épületre, mert az óvodában egy minibölcsőde működött, ahol csak hét gyereknek tudtunk helyet adni – emelte ki Ballér Péter. – Kinőttük az ottani helyiséget, mert nagyobb volt az igény annál, mint amennyi szabad hely volt. Egyelőre most nagynak tűnik a bölcsőde, de azon dolgozunk, hogy megtöltsük élettél és minél több kisgyerek járhasson ide. Nem muszáj mezőcsokonyainak lennie, a környékről is fogadhatunk bölcsődés korú fiatalokat – tette hozzá a falu vezetője.

Megnyitotta kapuit az új mezőcsokonyai bölcsőde.
Fotó: Muzslay Péter

Istvánfi Mónika a bölcsőde szakmai vezetője elmondta, már nagyon várták, hogy az óvoda épületéből átköltözzenek az új helyükre, ahol nagyobb területen, jóval több gyereket tudnak befogadni. – Jelenleg még csak hét bölcsődésünk van, de abban bízunk, hogy a programjainkkal minél többeket tudunk megszólítani – mondta Istvánfi Mónika. – Nagyon jól felszerelt intézményünk lett. A legmodernebb eszközök és játékok állnak a rendelkezésünkre. Ennek ellenére idén várhatóan még nem lesz telt házunk, viszont a szakképzett munkatársaimmal azon dolgozunk, hogy vonzóvá tegyük a bölcsődét – hangsúlyozta a szakmai vezető. 

Megnyitotta kapuit az új mezőcsokonyai bölcsőde.
Fotó: Muzslay Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában