Borjour Magnum

2024.02.21. 12:34

Itatta magát a dél-balatoni bor

Több mint kétszáz borász kínálta nedűit a hétvégén a Borjour Magnum rendezvényen. A Borjour Magnum már tizennegyedik éve Magyarország legnagyobb borkóstolója.

Góz Lilla

Fotó: Németh Levente

A borszerető közönség, a szakma és a borászatok hagyományos, év eleji nagy találkozóhelye. Bór Norbertné, a Balatonboglári Hegyközségi Tanács titkára elmondta: az idei találkozón tizenegy dél-balatoni borász képviseltette magát. – Nagyon örülünk, hogy mindegyik borászunk egy helyen, nem egymástól távol mutathatta be a borvidéket és kínálhatta borait. Reméljük, hogy minél többen kedvet kaptak, hogy ellátogassanak hozzánk – emelte ki a titkár. 
A kiállítók között volt a Hujber Pincészet, az Androsics Borbirtok, a Garamvári-Katona-Várszegi-Podmaniczky-Bujdosó Pincészet, a Rádpuszta Szőlőbirtok, az Ikon Borászat, a Konyári Pincészet és a Zöld Ajtós Ház. 
 

A vártnál tízszer több volt a vendég 
 

– Visszatérő kiállítók vagyunk itt, több alkalommal részt vettünk már ezen a fővárosi rendezvényen, azonban az idei sok szempontból különleges találkozó számunkra. Ezúttal tízszer több volt az érdeklődő, mint korábban – mondta  Androsics Ferenc. A balatoni borász hozzátette: a budapesti rendezvény látogatói olyannyira jól fogadták a balatoni borokat, hogy többük a pincészetbe is ellátogat, borkóstolóra is bejelentkezett hozzájuk a találkozón. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában