Somogyszentpál

2024.02.18. 15:41

Kultúrház lesz a sportcsarnokból

Marosi Gábor

Pályázati forrásból, 250 millió forintból újítják fel a régi sportcsarnokot Somogyszentpálon. A beruházás részleteiről pénteken tartottak sajtótájékoztatót. Poszáné Szabó Edit polgármester elmondta, a Somogy vármegyei önkormányzattal konzorciumban valósítják meg a fejlesztést, melyre a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban nyertek támogatást. 

– Nagy szükségünk van erre a beruházásra, mert nincsen olyan épületünk, ahol kulturális rendezvényeket tudnánk tartani – mondta Poszáné Szabó Edit. – Tetőtől talpig felújítjuk a csarnokot, mert az elmúlt években teljesen leromlott az állaga. A kivitelezővel pénteken kötöttük meg a szerződést, két héten belül elindul a munka. A több mint 600 négyzetméteres épületet leszigetelik, kicserélik a nyílászárókat és a tető is megújul. Miután elkészül, nagyjából 200-300 embert tudunk bent leültetni, s kisebb sportcélokat is kiszolgál az épület – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában