Bevetésre hangolva

2024.02.19. 12:50

Látványos videón a törökkoppányi tűzoltók gyakorlata

Törökkoppány, Szorosad, Kára Községek Közös Tűzoltó Egyesülete 2016 óta jogosult önálló beavatkozásra és felel csaknem ezer somogyi biztonságáért. A további feladatvállalás érdekében minden évben minősítő gyakorlaton kell számot adniuk szakmai felkészültségükről.

Harsányi Miklós

Fotóillusztráció

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A napokban megtartott gyakorlaton a feltételezés szerint a törökkoppányi iskola fejlesztő szobájában csaptak fel a lángok és az ablakon füst szivárgott ki. 
– A bejelentés szerint a diákok és a tanárok elhagyták az épületet, egy ember azonban a tanteremben rekedt és elájult – derült ki a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság hétfői tájékoztatójából. – Az önkéntes tűzoltók perceken belül a helyszínre érkeztek, ahol elzárták a közműveket és teljes légzésvédelem használata, valamint védősugár fedezete mellett behatoltak az épületbe. Kimentették az eszméletlen sérültet és eloltották a tüzet.

törökkoppányi tűzoltók
Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Róth Zoltán alezredes, a kaposvári tűzoltó-parancsnokság parancsnoka úgy fogalmazott: az önkéntes tűzoltók nagyon jó csapatmunkáról tettek tanúbizonyságot. Az egyesület képes és alkalmas a környéken a vállalt készenléti időszakban, a hivatásos és önkormányzati tűzoltó egységek nélkül, egyedül is eredményesen beavatkozni tűzeseteknél és műszaki mentéseknél. Tompos Gábor alezredes, a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kiemelte, hogy éles helyzetekben is sokszor bizonyította már az egyesület a felkészültségét.
–  Az eredményes gyakorlattal az önkéntes tűzoltók újabb egy évre magukénak tudhatják az önálló beavatkozói jogosultságot – közölték. –  Az erről szóló minősítő oklevelet a tűzoltósági főfelügyelő adta át az egyesület parancsnokának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában