Áthelyezik a játékokat

2024.02.13. 08:45

Perelt a tulajdonos, le kell bontani a játszóteret a parton

El kell bontania a fonyódi önkormányzatnak egy játszóteret, miután az egyik Árpád-parti lakó jogerősen pert nyert a város ellen, amiért az eszköz eltakarta a balatoni kilátást.

Koszorus Rita

Fotó: Fonyódi Hírmondó

– Áthelyezésre kötelezett minket a bíróság – mondta az ügyben kérdésünkre Hidvégi József, fonyódi polgármester, hozzátette: az Árpád-parton nincs olyan terület, ahol el tudnák úgy helyezni a játszóteret, hogy ne takarná ki a Balatont, vagy a Badacsonyt. A játszóteret az óvodához helyezik át. 
– Nincs értelme az Árpád-parton felállítani, mert csak egy helyen lehetne elhelyezni az utca nyomvonalán, de oda egy vizesblokkra van engedélyünk. Ha eltörlik a 30 méteren belüli építkezési tilalmat, akkor azt is felépítjük. A Balaton-parttól 30 méterre nem lehet építkezni, kivéve, ha kikötői kiszolgáló épületekről van szó. A játszótér pedig nem ilyen, ahogyan a strandi büfé és vizesblokk sem. Az Árpád-parti strand mindössze 26 méter széles.

Eltakarta a kilátást a mászóka, átviszik az óvodához

A strandi létesítmények ellen még korábban tiltakoztak a lakók, s ezeket, habár támogatást nyert rá az önkormányzat, a mai napig nem építhették fel. A városvezetés arra vár, hogy a Balaton rehabilitációs törvény megszülessen és a jogszabályhoz igazíthassák a projektet. 
Hidvégi József polgármester elmondta: a strandi kiszolgáló létesítményekre szükség lenne. Ezt az is igazolja, hogy nyaranta mobil büfé üzemel a területen. Ez a megoldás azonban nem állandó, hiszen ideiglenesen maximum fél évre adható ki engedély a működtetésére.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában