Eredmény

2024.02.13. 16:03

Sikeresen küzdöttek a somogyi tűzoltók!

A Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület két tagja is próbára tette magát a Magyar Tűzoltósport Egyesület idei első jótékonysági viadalán. Kopácsi Zsolt kategóriájában második helyezést ért el, Szita Ferenc hatodik lett. A verseny indulói hozzájárultak a budapesti mozgásjavító intézmény ifjú növendékeinek sportszervásárlásához.

Harsányi Miklós

 Több héten át készült a két önkéntes tűzoltó a budapesti versenyre. A somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint Böhönyéről Kaposvárra utaztak hetente háromszor, ahol egy edzőteremben teljes védőfelszerelésben gyakoroltak a kihívásra. 

– A hétvégi megmérettetést tűzoltó sisakban, védőruhában, csizmában és légzőkészülékkel a hátukon kellett teljesíteni – számolt be kedden  a katasztrófavédelem. –  Az első felvonásban egy BikeErg típusú gépen 1000 métert kellett tekerniük, majd egy evezőgépen 500 métert teljesíteni, végül a záró feladat során egy SkiErg típusú gépen 500 métert síeltek. A nehézségi fok mindhárom feladatnál szabadon választható volt.

Kopácsi Zsolt  STRONG Veteran kategóriában második helyezést ért el, Szita Ferenc  STRONG Oldies kategóriában hatodik lett. A nevezési díjakból befolyt összegből sikerült megvásárolni a mintegy fél millió forint értékű ergométert a mozgássérült gyerekeknek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában