Bolhás

2024.02.28. 11:07

Új oszlopra költözhet a bolhási gólyapár

Kicserélték az egyik elkorhadt villanyoszlopot Bolháson a Kossuth Lajos utcában, majd új gólyafészket építettek a tetejére néhány nappal ezelőtt. 

Szabó Bence László, a település polgármestere lapunknak elmondta, a polgármesteri hivataltól nem messze található régi oszlopot negyven évvel ezelőtt telepítették oda. Az elmúlt négy évtizedben azonban elkorhadt a belseje, ezért veszélyessé vált és muszáj volt újat állítani. A fészket azért is tették rá, mert a régi oszlopon volt a falu egyetlen „gólyalakása”. 

– A Duna-Dráva Nemzeti Park egyik munkatársa fonta szőlővesszőből az új fészket – mondta Szabó Bence László. – Minden évben egyetlen gólya­pár szokta itt eltölteni a meleg hónapokat. Általában március 15-e környékén érkeznek meg Bolhásra, ezért most már várjuk vissza a madarakat a megújult helyükre – tette hozzá a település vezetője. 

Szabó Bence László arról is beszélt, a faluban pontosan 164 villanyoszlop van. Ennek nagy része beton, néhány azonban fából készült, melyeknek megfelelő az állapota.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában