Fotók

2024.03.17. 11:31

A környék legszebb nedűit keresték a böhönyei borbarátok

A Böhönyei Borbarát Kör elnöke, Tamás Szabolcs elmondta: a korábbiaktól eltérően jóval kevesebb bor érkezett a 25. borversenyre.

Györke József

Így 106 vörös, fehér, rozé és direkt termő bort bíráltak el az ítészek. A Baranya, Somogy és Zala vármegyékből érkezett zsűri tagok felé az volt a kérése, a rosszabb borok tulajdonosai is sok munkát végeztek, amíg ide hozhatták boraikat, ezért ne zárjanak ki senkit a versengésből.

Fotók: Györke József

A zsűri elnöke Víg Zsolt zalai borász technikus, míg a fő védnök Légli Ottó balatonboglári bortermelő volt. A zsűri tagjai szorgalmasan kóstolgatták a hegyek levét és töltötték ki a bírálati lapokat, amit aztán azonnal számítógépre mentettek.  Közösen megállapodtak a borok fokozatát illetően (arany, ezüst, bronz), de a pontozást önállóan végezték.

Amíg zajlott a pontozás Németh László marhalábszár pörköltet készített tarhonyával és savanyú uborkával. A végén még maradt kis idő különleges pálinkák kóstolására is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában