Költözik az Egészségtudományi Kar?

2024.03.20. 09:48

A MATE lehet a PTE új képzési központja

Új helyre „költöztetné” képzéseit a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központja.

Marosi Gábor

Úgy tudjuk, hogy a következő tanévet már nem a Szent Imre utcai épületben kezdené meg a felsőoktatási intézmény. Érdeklődésünkre ezt több egyetemi oktató is megerősítette, volt, aki már kész tényként beszélt erről. 

Kottász Gergely, a PTE sajtókapcsolati koordinátora megkeresésünkre azt közölte, valóban zajlanak egyeztetések arról, hogy a hallgatói komfortfokozatot, szolgáltatásokat javítani tudják. Emellett azért is lenne szükség másik épületre, hogy jobb infrastruktúrát biztosítsanak a dolgozóknak és a hallgatóknak. Kottász Gergely kiemelte, bérleményekben gondolkodnak, ezért is keresték meg a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) vezetését, és tekintették meg a kaposvári campus létesítményeit. Végső döntés azonban még nem született arról, hogy a képzéseket hova és mikor helyezik majd át. 

– Fontos hangsúlyozni, hogy amennyiben a PTE Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központja bérleményben folytatná képzéseit, az nem változtatna sem a képzés struktúráján vagy humán erőforrásán – hangsúlyozta a sajtókapcsolati koordinátor. – Célunk, hogy olyan megoldás szülessen, mely hozzásegíti a hallgatókat a még magasabb minőségű oktatási feltételekhez. 

Az „átköltözéssel” kapcsolatban a MATE sajtóosztálya megerősítette, hogy a PTE Egészségtudományi Karának vezetése megkereste a MATE vezetését, hogy bérbe vegyék valamelyik épületüket, de konkrét megállapodás még nem született. Hozzátették, az egészségtudományi kar hallgatóinak térítés ellenében korábban már biztosítottak határozott időre kollégiumi férőhelyeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában