Hír

2024.03.07. 06:21

Aranyérmesek a kaposvári cukrászok

Aranyérmet szereztek a kaposvári cukrásztanulók Budapesten.

Harsányi Miklós

Boszkovics Bíborka és Horváth Regina, a Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola diákjai kiemelkedő teljesítményét nagyra értékelte a zsűri a Pataki János Emlékversenyen. 
– A Sirha Budapest 2024 nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon rendezték meg a versenyt – mondta Mihajlovits Róbert, olimpiai és világbajnoki bronzérmes mestercukrász, a Kaposvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskola oktatója. 
– Boszkovics Bíborka csokoládé díszmunkát készített, amelyre az öntöttcsoki-díszen és -gömbön kívül csokoládévirágot is tett. Horváth Regina karamell dísztortával nyűgözte le a szakmai zsűrit. Virágok és gömbök is díszítették az alkotást, a versenyzők 4 órát kaptak, hogy elkészüljenek a munkával. A kaposvári fiatalok aranyérmesek lettek, s ezen felül különdíjakat is bezsebeltek. 
Boszkovics Bíborka egy 100 ezer forint értékű alapanyagcsomagot kapott, Horváth Regina egy Csokoládé Akadémia-tanfolyamon vehet részt, s ezen kívül cukrászeszközöket is átvehetett. Somogyban népszerű a cukrász szakma. S bizakodásra ad okot minden verseny, szakmai találkozó, ahol a fiatalok bizonyíthatják tudásukat. – A versenyző diákok megismerik, hogy milyen pluszötletre, innovatív megoldásra van szükség ahhoz, ami a sikerhez vezet – emelte ki az elismert oktató. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában