Megújulás

2024.03.07. 16:46

Ezúttal Németh István fasoron számíthatunk lezárásokra

Folytatódik a Németh István fasor 2021-ben elkezdett rekonstrukciója.

Az ott élők és arra közlekedők kérésének megfelelően faápolási szakemberek vizsgálták meg az ikonikus fasor fáit. A balesetveszélyes ágak levágásán túl, amelyeket az arra járókat és az ott parkolókat is veszélyeztethetik az egészségügyi metszéseket is elvégzik, valamint a beteg fákat egészségesekre cserélik március 11. és 26. között. A statikailag meggyengült fákat speciális módszerrel mentik meg a szakemberek.

A közel 40 fát érintő munkálatokat több ütemben végzi el a kivitelező, emiatt az utca szakaszosan lesz zárva. A munkálatokat ideje alatt a parkolás is korlátozott lesz, a kórházba érkezőknek a Vaszary park melletti – részükre ingyenes parkolót – ajánljuk, a bérletesek pedig a szomszédos utcákban parkolhatnak.

A kórházi ellátást a munkálatok nem befolyásolják, a bejáratok előtt a délutáni órákban lesz majd munkavégzés, ezzel is megkönnyítve az ellátásra érkezőknek a közlekedést. A kórházba érkezőket arra kérjük, hogy néhány perccel előbb induljanak el és fokozottan figyeljenek oda, amikor megközelítik az intézményt. A betegfelvétel március 11-én, hétfőn 13 és 16 óra között a sürgősségi bejáraton keresztül történik majd.

Első ütemben a Tallián Gyula és a Biczó Ferenc utca, a második ütemben a Szent Imre és a Tallián Gyula utca, harmadik ütemben a Szent Imre és a Dr. Kovács-Sebestény Gyula utca, negyedik ütemben a Dr. Kovács-Sebestény Gyula és a Tallián utca, végül ötödik ütemben a Tallián Gyula és a Pázmány Péter utca közötti szakaszt zárják le.

Reggel 8 és 17 óra között a gyalogosok és kerékpárosok nem fognak tudni áthaladni az érintett útszakaszokon a saját biztonságuk érdekében, továbbá parkolni sem lehet. A fákon a magasban alpinisták fognak dolgozni, akiknek a munkálatok idején a földi forgalomirányítók segítenek majd, hogy az ott lakóknak, dolgozóknak és a kórházba tartó pácienseknek biztonságos legyen a ki- és bejárás.

A zöldhulladék elszállítás és tuskózási feladatok is megtörténnek, a munkagépek mozgása miatt kisebb fennakadások várhatók a közlekedésben.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában