Nyugodt ünnep

2024.03.30. 09:09

Fokozott ellenőrzést tartanak Somogyban

Harsányi Miklós

Húsvét alatt a forgalom növekedésével kell számolni, ezért a somogyi rendőrök vármegyénkben fokozott közúti ellenőrzéseket tartanak. Az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő járművezetők kiszűrésére kiemelt hangsúlyt fektetnek és a passzív biztonsági eszközök , illetve a mobiltelefon használatát is vizsgálják. 
– A rendőrök az év első két hónapjában több mint 40 ezer esetben vizsgáltak már alkoholos állapotot – derült ki a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SVMRFK) tájékoztatójából. Túlnyomórészt talán ennek is köszönhetően visszaesőben van azoknak a gépjárművezetőknek a száma, akik ittasan ülnek volán mögé. Az ellenőrzés egyik leghatékonyabb eszköze a finn módszeres ellenőrzés. Ennek lényege, hogy kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. 
Az ünnepi ellenőrzések a szabályos közlekedők számára is meglepetést okozhatnak. Ugyanis a rendőrök apró ajándékokkal viszonozzák majd a felelős sofőrök példaértékű gyakorlatát. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában