Ajándék

2024.03.30. 09:38

Megterítették a rászoruló családok ünnepi asztalát

Koszorus Rita

Húsvéti ételosztást szervezett a Balatonszemesi Adománybank csütörtökön. Összesen 70 élelmiszercsomagot készítettek, az adomány 30 családnak jelentett óriási segítséget a közelgő ünnepen. 
– Nagyon jól sikerült a karácsonyi ételosztásunk, ezért döntöttünk úgy, hogy ismét, a húsvéti ünnpek előtt is megszervezzük – mondta Kiss Gabriella szervező. Hozzátette: a drága élelmiszerek miatt sokan vannak, akiknek nehézséget okoz ilyenkor a menü beszerzése. 
– A balatonszemesi közösségi kemencénél láttunk neki a tarja sütésének, amelyből hetven szelet hús lett. Ebben nagy segítséget nyújtottak a balatonőszödi asszonyok, akik már jártasak egy ekkora mennyiségű étel elkészítésében, hiszen főzőversenyek rendszeres résztvevői – tette hozzá Kiss Gabriella. A lelkes önkéntesek langallót is sütöttek, érkezett felajánlásból házi savanyúság, palacsinta és nagy mennyiségű konzerv is. Főtt tojást is tettek a csomagokba, de volt olyan nagylelkű támogató, aki a kisgyermekekre gondolva édességet és játékot is hozott a csomagok mellé. 
A nagyrészt magánszemélyektől származó adományokat az önkéntesek hét településen osztották szét egyedül élő időseknek, rászoruló családoknak, ezzel is könnyebbé téve az ünnepi készülődésüket. 
– Különösen nagy öröm számunkra, hogy a balatonőszödi és a balatonszemesi önkormányzat segítsége mellett többtucatnyi magánszemély is tett felajánlást – emelte ki Kiss Gabriella

Fotó: Németh L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában