Kaposvár

2024.03.19. 09:11

Rolleres polgárőr is segít a programokon

Harsányi Miklós

Az Országos Baleset- megelőzési Bizottság pályázatán 1,7 millió forintot nyert a somogyi polgárőrszövetség, melyből hamarosan két e-rollert és nyolc kerékpárt akarnak vásárolni. A hétvégi elnökségi ülésen döntenek arról, hogy melyik egyesület jut az új járművekhez. 

– Tagjaink már a tavalyi balatoni főidényben két elektromos rollert használtak és arra számítunk, hogy az ifjú polgárőrök érdeklődését is felkeltik az új járművek – mondta Poór Gyula, a somogyi szövetség elnöke. – A somogyi egyesületek a csaknem 45 gépkocsin kívül 25 robogót és 90 kerékpárt használhatnak. 

Vármegyénkben 2600 polgárőr vállalja az önkéntes szolgálatot. Az elnök fontos eredményként értékelte, hogy az előző időszakhoz képest 2023-ban csaknem megduplázódott az ifjú polgárőrök száma, jelenleg 60 fiatal vesz részt a munkában. Poór Gyula hangsúlyozta: tagtársai a rendszeres szolgálaton kívül a kiemelt rendezvények lebonyolításába is bekapcsolódnak. A tavaszi nagy programok közül elsőként a Tour de Hongrie-nál vállalnak jelzőőri szolgálatot, illetve rendezvény-biztosítást.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában