Száz kiló törődés

2024.03.07. 17:39

Simogatás is járt a sok az udvarnyi adomány mellé

Csaknem száz kilogramm kutya és macska eledellel, valamint tisztítószerekkel támogatta a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesületet a kaposvári Gyakorló-óvoda. A sok zsáknyi és doboz jóságot a szülők és a gyerekek gyűjtötték össze az elmúlt hetekben és adták át csütörtökön.

Marosi Gábor

Az óvoda udvarában halmozták fel azt a sok doboznyi adományt, melyet csütörtökön adtak át a Kutyatár Egyesületnek. A támogatás között kisebb és nagyobb kiszerelésű, különböző ízesítésű konzervek, tápok, szalámik is voltak. Nagyné Zsilovics Tímea, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campus Gyakorló Óvodájának igazgatója lapunknak elmondta, a gyerekek figyelmét mindenképpen szeretnék felhívni arra, hogy mennyire fontos az adományozás és az állatokkal való törődés.

– Sokadjára szervezünk már gyűjtést a Kutyatárnak – mondta Nagyné Zsilovics Tímea. – A szülők mindig partnerek ebben és az első szóra mellé állnak a kezdeményezésnek. Most is látszik, mert körülbelül egy mázsa élelmiszert és tisztítószert sikerült behozniuk – tette hozzá az óvoda igazgatója. Nagyné Zsilovics Tímea arról is beszélt, kiemelt pedagógia feladatuk az állatvédelem, ezért sokat is tesznek az intézményben.

Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület vezetője az átadáson elmondta, jelenleg 50 macskáról és 170 kutyáról kell gondoskodniuk nap, mint nap. Ezért folyamatosan szükségük van tápra és konzervekre. A több tucatnyi állat naponta körülbelül nyolcvan, száz kilogramm élelmiszert fogyaszt el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában