Fotók, videó

2024.03.29. 20:00

Szüretre csábítgat a színes tulipántenger

Virágba borultak a lankás domboldalak a Balaton déli oldalán, százával ragadtak metszőollót a szőlősgyöröki TulipGardenben és a Kőröshegyi Levendulásban is a látogatók, hogy a tavasz színpompás és illatos hírnökeivel töltsék meg kosaraikat az ünnepi hétvége első napján.

Koszorus Rita

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Pompás óriástulipánok és természetesen kecsesen bólogató, kisebb virágzatú társai várták a látogatókat a szőlősgyöröki TulipGardenben, ahol az első hivatalos nyitvatartási napon már reggel megtelt látogatókkal az ezernyi színben tündöklő kert. Volt, aki vödörrel, kosárral és olyan is, aki csak kezébe szedte a hajladozó, kedves virágokat. Százak ültek autóba nagypénteken és vették az irányt Szőlősgyörök felé, hogy a szabadban töltsenek egy kis időt.

Fotó: NEMETH LEVENTE FOTO

Kőröshegyen is kinyitott a hasonló tulipántengert felvonultató kert, az idén két héttel korábban, mint ahogyan azt megszokhatták. – Ekkora érdeklődés még nem volt, mint most. Két héttel hamarabb kellett nyitni, mert olyan meleg van, hogy szinte az összes tulipán virágba borult – mondta Szabó Lajos, a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa. Új fotóhelyszínekkel bővítették a szabadidőparkot a látogatóknak, a tulipános lejjebb került, közelebb a parkolóhoz, így az idősebbeknek sem kell túl sokat gyalogolni, ha szüretelni szeretnének – tette hozzá Szabó Lajos. Mint megtudtuk, aki ebben az évben ellátogat hozzájuk, félmillió tulipánban gyönyörködhet. A virágszüretek igazán a koronavírus-járvány óta jöttek divatba, amikor sokan kerestek szabadidős elfoglaltságot a kötelező bezártságból kiszabadulva. 

Az országban a legnagyobb mennyiségű tulipánhagymával a TulipGarden kertjei rendelkeznek. Az országos hálózatban működő vállalkozásban 13 tulipánültetvény található. A tavaszi szezonban több mint egymillió virágot szüretelhetnek a látogatók Vastól, Somogyon át egészen Csongrád-Csanád vármegyéig. Méltán híres a Kőröshegyi Levendulás, valamint a Pannonhalma Provence Levendula és a pilisborosjenői Kevélyhegyi tulipánmező, mindegyik figyelemreméltó tulipántengerrel csábítja látogatóit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában