Jegyzet

2024.04.10. 09:07

Buliszelídítők

Aki valamilyen formájában tapasztalta a nyári siófoki éjszaki élet magasságait és mélységeit, pontosan tudhatja/sejtheti, miért olyan nagy a gondja Siófok város önkormányzatának azzal, ami a partközeli Petőfi sétányon történik éjszakánként.

Szűcs Tibor

Csűrhetjük, csavarhatjuk, de finoman szólva sem a legbiztonságosabb hely ilyenkor a körülbelül 500–1000 méteres szakasz kis hazánkban. Nem vállalnánk nagy kockázatot, ha azt állítanánk, Somogyban például hétvégi nyáresténkként a legveszélyesebb. 

Nem sikerült családi sétálgatássá szelídíteni eddig a közvélekedést

A város vezetői próbálkoztak már mindennel – külön biztonsági cég alkalmazásával, kamerarendszer telepítésével – hogy sikerüljön ezt az egyáltalán nem hízelgő látszatot elkerülni, növelni a biztonságot ott, ahol a legjobb esetben is italtól felfokozott állapotba került külföldi fiatalok találkoznak a hétvégi csapatásra igyekvő mieinkkel a kétes hírű örömök, lehúzós ártáblák, elpárolgó gátlások és rendszeresen kiürülő, eltűnő pénztárcák sűrűjében. A mostani, korábbról ugyancsak ismert csodafegyver is előkerült, mert valahogy csak nem sikerült családi sétálgatássá szelídíteni eddig a közvélekedést a sétányról. Újból szigorítanának: kötelezően lehalkított zene, tiltott ledérség, kimért és elrendelt takaríttatás, s ugyancsak meghatározott négyzetméter felett kötelezően alkalmazott biztonsági őr vagy őrök foglalkoztatása. Vélhetően a repoharak használatával lesz a legkevesebb problémája a „bulinegyed” összesen 66 érintett vendéglátóhelyének, de azt azért le kell szögezni: minden rendelet annyit ér, amennyit betartanak, betartatnak belőle. Családbarát városkép víziója ide vagy oda, nem hihető, hogy a tulajdonosok szó nélkül átvállalják saját költségükön azt a feladatot, amivel Siófok önkormányzata láthatóan évek óta képtelen megbirkózni. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában