Szenna

2024.04.12. 06:58

Egy éven át tárgyaltak, de megőrizték a postát

A község önkormányzata a Magyar Posta Zrt -vel postapartneri szerződést kötött a szennai posta üzemeltetésére, ennek megfelelően a szolgáltatás csütörtökön reggel 8 órától elindult.

Kovács Gábor László

A postán levelet, csomagot, pénzt lehet feladni, biztosítást és értékpapírt lehet vásárolni. A szerencsejáték vásárlás egyelőre szünetel. Most hétfőtől péntekig 8 óra és 16 óra között tartanak nyitva, míg korábban arra kényszerültek, hogy csökkentett munkaidőben, csak a délutáni órákban fogadják az ügyfeleket. Nagy eredmény a posta megtartása, mert egy éven át tárgyaltak és leveleztek a postával arról, hogyan tudnák megőrizni a működtetést, mondta erről Salamon Gyula, Szenna polgármestere. A helyi postai dolgozó munkaviszonya megmaradt, mert átvették, így ő már az önkormányzat alkalmazottja lett. A település felajánlotta, hogy a posta épületét is megvásárolja. Vételárként 8,2 millió forintot ajánlottak, és a tervek szerint májusban a birtokukba kerülhet az épület. Szenna szerencsés, mert az iparűzési adóból van tartaléka az önkormányzatnak, mondta a forrásokról Salamon Gyula, aki szerint a szennaiak, főként az idősek számára nagy könnyebbséget jelent a posta további működtetése helyben.    

   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában