„Adj egy mosolyt ajándékba”

2024.04.25. 16:32

Kézzel készült tulipánnal csaltak ki mosolyt a barcsi diákok

Barcsról két oktatási intézmény is részt vett az „Adj egy mosolyt ajándékba” országos pályázaton.

Sonline.hu

A Kaposvári SZC Barcsi Szakképző Iskola öt tanulója kézzel készített tulipánokat vitt ajándékba a helyi Szociális Központba, ahol igazi mosolyt csaltak az ott élők életébe, ezzel kiérdemelve egy kiemelt elismerést az „Adj egy mosolyt ajándékba” országos pályázaton. A Barcsi Szivárvány EGYMI tanulói a pályázat egyik különdíját nyerték el szívmelengető kisfilmjükkel, melyben bemutatták a kollégium lakóinak mindennapi életét.
A Fiatalok az Emberi Jogokért Magyarország országos kreatív pályázatának díjátadó gáláján a "Adj egy mosolyt ajándékba" című eseményen diákok és pedagógusaik mutattak különleges példát a közösségépítés fontosságáról.
 

 

A pályázat egyik célja a társadalmi összefogás és közösségépítés volt, melynek egyik legegyszerűbb eszköze a mosoly, amelyet ha Te adsz másoknak, előbb-utóbb vissza is tér hozzád. Másik célja az emberi jogok megismertetése a társadalommal. A tapasztalatok szerint az emberek 1-2 jognál többet nem igen ismernek a 30 alapvető jogaikból. Ezért is fontos, hogy lehetőséget adjunk ezen jogok megismerésére. A pályázatra közel 600 pályázó jelentkezett különböző kategóriákban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában