Volánbusz

2024.04.10. 16:03

Közlekedési kultúra: online felmérésen a buszsofőrök

Április 10. és május 3. között online felmérést tart több mint tízezer autóbusz-vezető munkavállalója körében a Volánbusz. A társaság szerdán közölte: Európa egyik legnagyobb járműparkkal rendelkező autóbuszos szolgáltatója arra kíváncsi, hogy milyennek látják a közlekedési kultúra színvonalát és a közlekedésbiztonságot a hazai utakon naponta közlekedő autóbusz-vezetők.

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

 A cég tájékoztatása szerint a Volánbusznál jelenleg több mint tízezer autóbusz-vezető dolgozik, akik naponta róják Magyarország útjait. Országos szolgáltatóként a Volánbusz évente mintegy 17,5 millió járatot indít, az autóbuszok által megtett hasznos kilométer-teljesítmény pedig meghaladja a 400 millió kilométert. 
– A „volános” autóbusz-vezetők 2741 helyközi és 733 helyi vonalon összesen 3147 települést szolgálnak ki, a 6 ezer autóbusznak köszönhetően a Volánbusz Európa egyik legnagyobb járműparkkal rendelkező autóbuszos szolgáltatójának számít – derült ki a társaság tájékoztatójából. –  Így a Volánbusz autóbusz-vezetőinél hitelesebb forrást aligha találni, ha arra a kérdésre szeretnénk valódi választ kapni: milyen ma a közlekedésbiztonság és a közlekedési kultúra színvonala hazánkban.
A közlekedési kultúra napjához kapcsolódva a Volánbusz április 10. és május 3. között online felmérést tart autóbusz-vezetői körében. A Volánbusz többek között arra kíváncsi, hogy a munkavállalói szerint mi ma a legégetőbb közlekedési probléma a hazai utakon, milyen gyakran találkoznak közlekedési szabálytalanságokkal, s mi jelenti szerintük a legnagyobb közlekedési veszélyt az autóbuszos közösségi közlekedésre nézve.
Azt is közölték: a kérdőív kitöltése után a válaszokat összesítik, s kiértékelésük után a legfontosabb megállapításokat a közlekedési kultúra napján,  május 11-én nyilvánosságra hozzák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában