Három üzemanyagtöltő-állomás is bezárt az M7-es autópályán

2024.04.16. 16:53

Több tíz kilométert is autózhatunk pluszban egy tankolásért az M7-es autópályán

Utazók figyelem: az M7-es autópályán zajló felújítások miatt több benzinkút is zárva tart jelenleg. Itt a teljes útmutató a kerülőutakhoz és a terelésekhez!

Hajdú Marianna

1844880265

Fotó: New Africa

Az M7-es autópálya az elmúlt hetekben számos utazó számára vált kihívássá, miközben a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (MKIF) elkezdte az országos szintrehozó felújítási munkákat. 

Március 20-a óta a karbantartási tevékenységek nemcsak az autópálya főpályáját, hanem a csomópontokat és a kapcsolódó fel- és lehajtó ágakat is érintik, ami három benzinkút átmeneti bezárásához vezetett. Az érintett benzinkutak a Zalakomár, Balatonlelle és Sóstó pihenőhelynél találhatók, amelyek létfontosságúak a horvát határtól Budapest felé utazók számára.

A főváros felé haladva, a Keresztúri és a Lepsényi pihenőhelyeknél továbbra is elérhetők az üzemanyagtöltő állomások. Az utazóknak érdemes figyelembe venniük, hogy a Zalakomári benzinkút helyett a Keresztúri állomáson lehet tankolni, ami 30 km pluszt jelenthet az útvonalukhoz, míg a Balatonlelle-i zárás esetében a Lepsényi kút jelent alternatívát, 55 km-es kitérővel.

Az MKIF információi szerint a Fehérvári SHELL kút is felújítási munkálatok végez április 8 és 22 között az M7-es autópályán, azonban ez a cég saját beruházása.

A felsorolt töltőállomások azért tartanak zárva, mert az azokhoz vezető le és felhajtó sávokat a szintrehozási munkálatok során javítanunk kell. A tavalyi évben a munkáink főként a főpályát érintették, de ahol az utak állapota szükségessé teszi, ott idén már a csomópontokat, valamint a le és felhajtó ágakat is új burkolattal kell ellátnunk a régi, tönkrement aszfalt helyett – tájékoztatta a sonline.hu-t Szimicsku Lászlótól, a cég kommunikációs igazgatója.

Az MKIF tájékoztatása szerint előrehozott munkálatok a vakáció ideje alatt az M7-es autópályán Budapest és a Balaton között nem lesznek.

A vállalat a mindenkori forgalomkorlátozásokat és tereléseket időben saját Facebook oldalán, honlapján is közzéteszi és az Útinformnak is megküldi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában