Beruházás

2024.05.28. 18:23

Átfogó energetikai felújítás készült el a Közgazdaságiban

Elkészült a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Noszlopy Gáspár Közgazdasági Technikum energetikai beruházása, a város TOP-pályázatból közel 502 millió forintot biztosított a fejlesztésre, a centrum saját forrásból 80 millió forintot fordított a korszerűsítésre.

Harsányi Miklós

Csiba Ágota, a KSZC nyugalmazott kancellára, Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Huszti Gábor, a vármegyei közgyűlés alelnöke is részt vett a keddi sajtótájékoztatón. 

– A Kaposvári Szakképzési Centrum megalakulásától kezdve arra szegődött, hogy a hozzá tartozó iskolákat minden szempontból támogassa – hangsúlyozta Weimann Gáborné, a KSZC főigazgatója. – Ez nem csak szakmai, hanem gazdasági segítséget is jelent, megragad minden olyan lehetőséget, amivel előrébb tudnak lépni az intézmények és a tanulóknak 21. századi körülményeket képesek biztosítani.

A homlokzat külső szigetelésén kívül nyílászárókat és fűtőtesteket is kicserélték, a KSZC saját forrásból az új lámpatestekről beszerzéséről és belső festésről gondoskodott. Szita Károly polgármester azt mondta: öröm a mai nap, mert valaminek a végére értek, amit elhatároztak. 

– Ha hiszel abban, hogy a zöld energia Kaposvár jövője, akkor nem válogatsz – utalt a projekttel kapcsolatos döntésre. – Akkor mész előre,  a klímasemlegesség, a károsanyag-kibocsájtás minél előbbi csökkentése érdekében, s nem azt nézed, hogy családi házról, óvodáról vagy állami fenntartású intézményről van szó, hanem mész előre és csinálod a magad dolgát. Ez az iskola nagyon régen volt már felújítva, s patinás iskolája a városnak.

Keczeli László, a technikum igazgatója arról is szólt, hogy a beruházás egy új korszak kezdetét jelenti számukra. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő is gratulált a fejlesztéshez, s köszöntötte a résztvevőket. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában