MÁV

2024.05.16. 14:29

Biztonságos közlekedés - értékes nyeremények a gyermek rajzpályázaton

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajz-pályázatot hirdetett iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés. A kiírás alapján a pályázó iskolások tíz közlekedési helyzet közül választhatnak egyet, amelyet lerajzolnak.

Harsányi Miklós

Fotó: MÁV

A vasúttársaság tájékoztatása szerint a balesetmegelőzés témakörének szomorú aktualitása van, hiszen idén jelentősen megemelkedett a vasúti átjárókban történt balesetek száma. 
– A MÁV vonalain eddig 28 alkalommal okozott balesetet vasúti átjárókban a figyelmetlenség és a KRESZ-szabályok megszegése, ez 11 esettel több, mint a tavalyi év megegyező időszakában – közölték csütörtökön. – A MÁV arra kéri a szülőket és a pedagógusokat, hogy kiemelt gondossággal tudatosítsák a gyermekekben és fiatalokban a legfontosabb vasútbiztonsági szabályokat. A fiatalok balesetmegelőzési felkészítéséhez – akár osztályfőnöki óra keretében – segítséget nyújthatnak a rajzpályázatban szereplő „Választható témák”, amelyek egyben iránymutatást is adnak a szabálykövető közlekedéshez.
A MÁV és az ORFK-OBB közös gyermekrajz-pályázatra két kategóriában jelentkezhetnek az iskolások. A Mini kategóriában 7-11 éves-, míg a Junior kategóriában 12-15 éves diákok pályaműveit várják a szervezők. Bár a pályázat legfontosabb célja az edukáció, az első, második és harmadik helyezettek, valamint a különdíjasok mindkét kategóriában értékes és izgalmas ajándékokat kapnak, így például szülinapozást Budapesten, a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 20 fős különkocsijában, tabletet vagy okosórát.
Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (ORFK-OBB) közreműködésével az általános iskolák diákjai megkapják a gyermekrajz-pályázat felhívását, így annak legfontosabb üzenetei közvetlenül is eljuthatnak a pedagógusokhoz és a diákokhoz. A pályázatok beküldési határideje május 26.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában