Postai partnerprogram

2024.05.30. 17:46

Erősítik a kulturális életet Somogyban

Kulturális pályázati lehetőségekről tárgyalt Závogyán Magdolna államtitkár Kaposváron Szita Károly polgármesterrel, intézményvezetőkkel és somogyi politikusokkal.

Koszorus Rita

A városházán tartott doorstep sajtótájékoztatóján elmondta: a jövőben is folytatódnak a kormányzati kulturális programok. Így a Lázár Ervin program, valamint a Déryné és a Csoóri Sándor program is folytatódik. Závogyán Magdolna elmondta: a Petői Kulturális Programot a kormányzat megerősíti a jövőben, hogy még több közösség jusson támogatáshoz.

A normatív támogatásokról szólva, a kultúráért felelős államtitkár kiemelte: várhatóan a normatív támogatások nem csökkennek a jövőben sem, továbbá Somogyban nincsenek fehér foltok a kulturális palettán, hiszen minden településen, köztük az 5 ezer főnél kisebbeken is elérhetőek az alapvető szolgáltatások. Závogyán Magdolna felhívta a figyelmet a tárca és a Magyar Posta együttműködésére, amely keretében új típusú partnerprogram indul, s a közművelődési intézmények munkatársainak átcsoportosításával ott is működhet postai szolgáltatás, ahol megszűnt volna.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában