NAV

2024.05.13. 10:23

Hamis parfümök és cipők a csomagtartóban

Barcelonába tartott az a román furgon, ami magánszemélyek feladott csomagjait szállította, azonban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M5-ös autópályáról ellenőrzésre terelték ki. A járőrök a csomagok szúrópróbaszerű vizsgálatakor több száz hamis ruhát, cipőt és parfümöt is találtak, ezért a jármű tételes átvizsgálásáról döntöttek.

Harsányi Miklós

Fotó: NAV

Az adóhatóság hétfői tájékoztatás gépjármű vezetője és utasa arról nyilatkozott, hogy nem szállítanak bejelentésre kötelezett jövedéki terméket, csak a fuvarlevélen szereplő gyűjtőárut. A NAV járőrei fekete zsákokban és nejlonnal körbetekert dobozokban 562 Gucci, Boss, Tommy Hilfiger, Burberry, Louis Vuitton prémiummárkák feliratával ellátott pólókat, nadrágokat, cipőket, táskákat, valamint 174 üveg hamis parfümöt találtak.

Fotó: NAV

–  Több csomagból összesen 270 doboz zárjegy nélküli cigaretta és 267 liter ismeretlen eredetű, műanyag palackokba töltött alkoholos ital is előkerült – közölték. – A szakértők szerint valamennyi ruházati termék és parfüm hamisítvány, amiket a jogtulajdonosok engedélye nélkül hoztak volna forgalomba.

Fotó: NAV

A járőrök a közel kétmillió forint értékű alkoholt és dohányterméket lefoglalták, jövedéki törvénysértés miatt indítottak eljárást. A hamis ruhák szintén a bűnjelraktárba kerültek, amik mintegy húszmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az elkövetőnek iparjogvédelmi jogok megsértése és költségvetési csalás bűncselekmény elkövetési miatt is felelnie kell.                  

Fotó: NAV

                                                                               

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában