35. Curie Kémia Emlékverseny

2024.05.16. 14:53

Kodályos diák az ország legjobb kémikusa

Az ország legjobb hetedikes kémikusa a kaposvári Kodály iskola tanulója, Zima Levente első helyezést ért el a 35. Curie Kémia Emlékversenyen Szolnokon. Az oklevél és tárgy jutalom mellett meghívást kapott felkészítő tanárával a Kárpát-medencei kémia tehetségtáborba, amelyet idén októberben rendeznek meg Zentán.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Zima Levente mindössze tavaly szeptember óta ismerkedik a kémia tantárggyal.
– Érdeklődtem a természettudományos tantárgyak iránt és kifejezetten a kémia tetszett, a Curie emlékversenyre naponta három órát készültem, Ibolya néni rengeteg időt szánt rám, bármikor kérdezhettem tőle – mondta el a hetedik B osztályos tanuló. A zimányi fiatal hozzátette: nagyon meglepődött a szép eredményen. – Még nem tudom, hogy ebbe az irányba tanulnék-e tovább, sok minden érdekel, de nagy az esély, hogy a kémiát választom – jegyezte meg az ország legjobb hetedikes kémikusa.

Forrás: Lang Róbert

Saabné Réti Ibolya, Levente osztályfőnöke és felkészítő tanára nagyon büszke diákjára.
– Októberben kezdtük a felkészülést, a tanóra mellett járt szakköre és reggelente is foglalkoztam vele, tulajdonképpen a nyolcadik osztályos anyagot is meg kellett tanulnia, egy nagyon kemény munka volt – mondta el a pedagógus. Saabné Réti Ibolya hozzátette: tanulójának mind elméleti, mind gyakorlati ismeretekből bizonyítania kellett, három levelező fordulón kellett jól teljesíteni, majd következett a területi döntő, amelyet Zima Levente megnyert. Az országos döntőben a száz pontos feladatsoron kilencvenhetet szerzett meg. Több mint 1300 általános iskolás jelentkezett a 35. Curie Kémia Emlékversenyre. A szolnoki döntőre százharmincan jutottak be, a határon túlról is érkeztek tanulók. Látványos kísérleteket is bemutattak a versenyzőknek Szórád Endre kémiatanár jóvoltából.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában