Politikai és társadalmi kérdések a Fonyódi Polgári Egyesület rendezvényén

2024.05.30. 18:37

Polgári piknik: Nem kevesebb, mint Magyarország és Európa jövője a tét a júniusi 9-i választáson!

Szerdán a Fonyódi Polgári Egyesület a Bartók Béla utcában lévő Múzeum kertjében tartotta Polgári Piknikjét. A rendezvényen Farkas Gábor, Potápi Árpád, Erdei Barnabás és Szajlai Csaba részvételével beszélgettek az önkormányzati és Európa parlamenti választások tétjéről.

Sonline.hu

A Fonyódi Polgári Egyesület Polgári piknikjén a közelgő választások tétjéről beszélgettek a meghívott vendégek szerdán, a Bartók Béla utcai múzeum kertjében

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

A szerdai Polgári Piknik igazán különleges esemény volt a Fonyódi Polgári Egyesület szervezésében. A Bartók Béla utcában lévő múzeum gyönyörű balatoni panorámával rendelkező kertjében gyűltek össze az érdeklődők, ahol Farkas Gábor, az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az egyesület célja ezen a pikniken sem volt más, mint korábban, azaz, hogy a helyi közösséget erősítsék és egyben tájékoztassák a fontos politikai és társadalmi kérdésekről. Ezek a közösségi rendezvények, mint ez a piknik, egyben lehetőséget biztosítanak a közvetlen párbeszédre és a közös gondolkodásra is.

A köszöntő után kezdetét vette a beszélgetés, melynek moderátora Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője volt. A meghívott vendégek között szerepelt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, Erdei Barnabás, a Fidesz-KDNP fonyódi polgármesterjelöltje, valamint Szajlai Csaba, a Világgazdaság főszerkesztője.

A választások tétje nem kisebb, mint Fonyód, Magyarország és Európa jövője

A beszélgetés fő témája a közelgő önkormányzati és Európa parlamenti választások voltak. Potápi Árpád hangsúlyozta, hogy ezek a választások nemcsak Fonyód, hanem Magyarország és Európa jövőjét is meghatározzák. Az államtitkár részletesen beszélt az Európai Unióban zajló folyamatokról és Magyarország szerepéről ezekben. Kiemelte, hogy mennyire fontos megőrizni az ország szuverenitását és nemzeti érdekeit.

“Az uniós parlamenti képviselők megválasztása kiemelten fontos, hiszen a jövőbeni döntések alapjaiban befolyásolják Európa jövőjét” – mondta Potápi. Hozzátette, hogy a nemzeti érdekek védelme és az európai integráció kérdései kulcsfontosságúak a közelgő választások szempontjából.

A beszélgetés résztvevői mindannyian személyes kötődéssel rendelkeznek Fonyódhoz, ami még inkább hitelesítette mondanivalójukat. Erdei Barnabás polgármesterjelölt számára Fonyód nemcsak egy település, hanem otthon, ahol közösséget építeni és fejleszteni is szeretné. A helyi gazdaság erősítése mellett a közösségi élet fellendítése is a legfontosabb céljai közé tartozik.

“A helyi gazdaság fejlesztése és a közösségi élet erősítése kulcsfontosságú Fonyód jövője szempontjából. A helyi vállalkozások támogatása és a munkahelyteremtés elsődleges céljaink közé tartozik” – hangsúlyozta a polgármester-jelölt. 

 

Történelmi példák és aktuális politikai kérdések

Az államtitkár történelmi példákat is felhozott a beszélgetés során, kiemelve, hogy Magyarország számára milyen fontos a béke és a stabilitás. 
“A történelem során Magyarország mindig is a béke és a stabilitás megőrzésére törekedett”– mondta Potápi. Hangsúlyozta, hogy  jelenlegi politikai helyzetben is fontos, hogy az ország megőrizze függetlenségét és biztonságát.

A háborús konfliktusok és a migráció közvetlen hatással vannak az ország gazdasági helyzetére Szajlai Csaba gazdasági elemzése szerint. 
“A stabil gazdasági környezet megőrzése érdekében fontos a felelős politikai döntéshozatal” – mondta Szajlai. Kiemelte, hogy a jelenlegi gazdasági kihívásokra csakis összefogással és felelős döntésekkel lehet megfelelő válaszokat adni.

Erdei Barnabás a helyi gazdaság erősítésének fontosságát emelte ki, hiszen minden fejlődésnek ez az alapja. A szomszédunkban dúló háború közvetlen hatással van a helyi vállalkozásokra és ezáltal a helyi munkavállalók, a város életére is. 

A beszélgetés végén mindenki egyetértett abban, hogy a következő választások tétje rendkívül magas. Farkas Gábor záró gondolataiban kiemelte: 

“Fontos, hogy mindenki aktívan részt vegyen a demokratikus folyamatokban, hiszen a mi jövőnk múlik rajta.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában