Balatoni Borok Versenye

2024.05.18. 08:58

Versenybe hívják a Balaton-régió legszebb borait

A Balatoni Szövetség 2024-ben 21. alkalommal rendezi meg a Balatoni Borok Versenyét.

Góz Lilla

Fotó: NEMETH_LEVENTE

A megmérettetésen a borrégió mind a hat borvidékének legjobb borai képviseltetik magukat várhatóan igen széles fajtaválasztékkal. A verseny keretében kerül kiválasztásra a Balatoni Borrégió Legjobb Fehér, Vörös, Rozé, Desszert Bora és Pezsgője/Gyöngyöző Bora, de különdíjakat is kiosztanak. 

A benevezett borokat arany, ezüst és bronz minősítésű oklevéllel is díjazzák. A verseny fővédnöke Nagy István agrár­miniszter, szakmai védnöke a Balatoni Borrégió Borrégiós Tanácsa, mellyel a Balatoni Szövetség idén írt alá egy együttműködési megállapodást. A bizottságban helyet kaptak a régió borászain túl egyetemi oktatók, borakadémikusok és szakírók is. 

A bírálat 2024. május 23-án Rádpusztán lesz a Gasztro Élménybirtokon. Az eredményhirdetést 2024. június 12-én Zamárdiban a ZAM! közösségi térben tartják. 

A borminták leadásának időpontja: 2024. május 15–16. között volt a Balaton körül öt helyszínen: Balatonfüreden, a Közösségi Házban, Somlóvásárhelyen, a Somló Kapuja Látogatóközpontban, Badacsonyban, SZBKI Kutatóállomásán, Nagyradán, a Hegyközség irodájában és Balatonlellén, a Bujdosó Pincészetben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában