Helyi közélet

2024.06.24. 16:33

A lángok a gabonatáblát is veszélyeztették

Tizenkilenc műszaki mentésekhez riasztották hétvégén a tűzoltókat: öt baleset történt az utakon és két tűzesetnél is beavatkoztak az egységek.

Harsányi Miklós

Frontálisan karambolozott két személyautó a siófoki Klapka György és a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésében, az ütközés következtében az egyik kocsi a vízelvezető árokba csúszott. A helyi tűzoltók áramtalanították a járműveket és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság tájékoztatása szerint az autóban csak a sofőrök utaztak, egyikük megsérült a balesetben. Szombaton oszlopnak hajtott egy autó Osztopánban. A villanyoszlop kettétört, a kaposvári egységet riasztották.

– Egy tizenöt méteres fűzfa ága letört és veszélyeztette az arra közlekedőket Nagyatádon – közölte a somogyi katasztrófavédelem. – A tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a veszélyessé vált fát. Iharos külterületén úttestre dőlt egy fa, ahol a csurgói önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést. 

A siófoki Töreki utcában villanyvezetékre szakadt egy nyolc méter magas fa, Kaposváron egy meggyfa ága hasadt le, ami akadályozta a forgalmat. Marcaliban a viharos erejű szélben letört és a sírkövekre esett egy fa ága, amely megrongálta a síremlékeket. Somogyszentpál külterületén az aljnövényzet kapott lángra háromezer négyzetméteren, a lángok veszélyeztették a közeli gabona- és kukoricatáblát is. A marcali tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet és megakadályozták, hogy a termésre is átterjedjenek a lángok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában