MÁV

2024.06.19. 11:48

Megnő a kerékpár-kapacitás a vonatokon

Kibővíti kerékpáros kapacitását a nyári időszakra több motorvonaton is a MÁV-START. A társaság az utasigényekre és a lehetőségekre való tekintettel növeli a szállítható kerékpárok számát az emeletes motorvonatokon.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Alapesetben 600 ülőhely és 12 kerékpár szállítható a járművön, a bővítést követően ez a szám háromszorosára nő, 36 bicikli egyidejű szállítására lesz alkalmas. A KISS-motorvonatokat vissza nem térítendő európai uniós támogatásból – részben a Széchenyi Terv, részben Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projektek lebonyolításával – szerezte be a MÁV-START, összesen 232,125 milliárd forint értékben.
Várhatóan júliusban a Szob és Fonyód között közlekedő Jégmadár expresszben is forgalomba helyezik a nagyobb kerékpár befogadóképességű járműveket. Az utazások kiszámíthatósága érdekében a helyjegy és a kerékpárhelyjegy megváltása továbbra is kötelező marad.

Sudár Dóri

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában